(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Abstracte horizon, zicht op het onbekende

2020

Als het nergens op mag lijken maar toch wat moet voorstellen.De abstracte horizon, dan maar. Logisch. Het water met de gebouwen vormen een eenheid, waarbij de ongelimiteerde verbeeldingskracht van de kijker het functionele vorm kan geven. Een reis door het onbekende kan erg inspirerend zijn.

Dansende zee bloemen

2020

Starend over de zee, blijft je blik gericht op de horizon en wat daar achter ligt. Met de golven worden de bloemen meegevoerd in je gedachtenstroom. Bijna explosief wordt je getrokken naar de realiteit van het kleurenspel op de bodem van je reis door het duister van de zee. Het is een dans welke uitgevoerd word door gedachten die kleurrijk en dynamisch kunnen zijn. 

De Gloster (Consort & Corona) kanarie

2020

De Gloster is een van de kleinere soorten postuurkanaries en de bekendste doordat hij er gezond en apart uitziet. Hij kweekt ook vrij makkelijk. De Gloster Fancy, ook als Gloster kanarie genoemd, is in te delen in twee groepen: de Gloster Consort en Gloster Corona. Dit staat voor Gladkop en Kuif. Mits goed gefokt, volgens de standaard van de N.B.v.V., dan is het een dankbaar tentoonstellingsvogeltje.

De Japan Hoso kanarie

2020

De Japan Hoso is een vrij jong postuurkanarie ras. Pas in 1977 werd dit ras door de C.O.M.  (Confédération Ornithologique Mondial) erkend en in de (zogenaamde) standaard opgenomen. De Japan Hoso is een kleinere uitgave van de Glasgow Don (de oudste vorm van de Scotch Fancy) en heeft dan ook als opvallend kenmerk het halve maan of cirkelvormig lichaam.  In Japan wordt de Japan Hoso in handgemaakte kooien, vervaardigd uit hout en bamboe tentoon gesteld.  In Europa is de “Japan Hoso” sinds eind jaren ’50, begin jaren ’60 te vinden. 

De Rood Mozaïek kanarie

2020

De Rood mozaiek is een zogenaamde vetstofkanarie (zonder streepjes dus) die én de roodkleur én de tekening heeft over gehouden aan het inkruisen van de kapoetsensijs in de kanarie. Na selectie kwam er een mooie tekening uit en heeft men dat vast kunnen houden. Een mooi contrastrijk vogeltje dus.        

De Zwart met geel kanarie (klassieke kleurkanarie)

2020

De standaardeisen van deze klassieke kanarie is o.a. dat de oxidatie van het ZWART zich maximaal moet manifesteren in de bevedering. De rug en de flanken vertonen goed afgetekende zwarte strepen die afsteken tegen een sterk geoxideerde ondergrond zonder zichtbare phaeomelanine. De melanine moet vanaf de snavelbasis vertrekken. De poten, nagels en de snavel zijn zwart.  Ja, kunt er heel wat van vinden maar als de kweker bevlogen is dan krijg je toch wel erg mooie vogels.

'Gewoon' een geel (intensieve) kanarie!

2020

Dit is NIET de wildkleur (al denkt men dat vaak wel) maar een kleur(mutatie)slag in het vraagprogramma van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en heeft de laatste 15 á 20 jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. Een gewilde vogel bij vele kleurkanariefokkers. Het zijn vaak mooie showvogels, niet alleen perfect geel maar ook heel mooi van model. Niet te vergelijken met de vele andere kleurslagen bij onze kanaries. In vergelijk met de kleur wit zijn er bij de kleur geel veel meer mogelijkheden. Niet alleen in het intensief en schimmel, maar ook in het mozaïek. Ook in het ivoor en met of zonder rode ogen. In Nederland wat minder bekend, zelfs gele vogels met witte vleugels. Er zijn dus veel uitdagingen.

Konijntjes.

2020

Onze kleindochter vroeg of ik een 'tekening' wilde maken van de konijntjes waar zij zo gek op is. Nou, dat kun je toch niet weigeren, nietwaar? Met haar (12e) verjaardag was zij erg blij met het resultaat. Mens en dier in beeld is hier wel heel duidelijk het verhaal. Kinderen kunnen het diepste van hun ziel laten zien als zij met dieren omgaan. Mooi hoor!

Mondriaan anno 2020

2020

Ja, als je oude werk niet meer bevalt en de tuin een fleurig werk nodig heeft dan wordt het dus een variant op Mondriaan. Een eigen ontwerp met als voorbeeld de werken van Mondriaan, geen reproductie maar eigen variant op de methodiek. Filosofie erachter is het beeld van de rustende gepensioneerde (onder) die het werkzame leven (bovendeel) laat voor wat het is. Onder eigen signatuur (uiteraard). 

Twee jonge Splendid parkieten (Blauwe witbuik)

2020

De Splendids  bewonen een groot gebied van Australië waar ze zich ophouden in Acacia struiken, eucalyptus bomen en heesters langs de steenachtige heuvelruggen .
Het verspreidingsgebied is zo groot dat ze moeilijk te vinden zijn. 
Ze leven in gewoonlijk paarsgewijs, maar soms worden ook grotere groepen waargenomen. 
Door het groene rugdek vallen ze bijna niet op bij het zoeken naar voedsel op de grond, maar de op kleur zijnde mannen  (colourfull) vallen wel op wanneer ze in het spinifex (grassen) aan het eten zijn. Omdat de Splendid leeft in vrij droge gebieden,er wordt gezegd dat ze van de dauw of het opnemen van vochthoudende planten al genoeg vocht tot zich krijgen. Deze twee rakkers zijn jongen van dit jaar en een mutatie welke Blauw genoemd word en soms als bijnaam 'witbuik'.

Witte lelies, studie

2020

Een studie van de lelie. Witte zijn toch niet echt helemaal wit. Toch?

De Norwich kanarie

2019

De indrukwekkende Norwich kanarie; deze gigant is met zijn oorsprong in Norwich (Engeland) de grote broer van de Gloster consort kanarie. De Norwich is een mooie gevulde vogel die menig liefhebber aanspreekt op de tentoonstelling door zijn imposante gestalte en rustige uitstraling. 

Kapoetsensijsjes, Carduelis cucullata

2019

De kapoetsensijs (Carduelis cucullata) is een bedreigde vogelsoort uit het noorden van Zuid-Amerika. De vogel wordt veel gekweekt maar is wel een beschermde vogel.

Kleurkanaries, Lipochroom

2019

Kleurkanaries, Lipochroom. Vetstof was de oude benaming maar ik vind het eenvoudiger deze de rood mozaiek te noemen en een gele kanarie. Er zijn honderden soorten kanaries. Dit zijn twee types.

Kromsnavels

2019

Twee kromsnavels, links een agapornis en rechts een Forpus. Er zijn ook vele soorten kromsnavels met de mooiste kleuren.

Mozaïek kanaries

2019

Twee mozaiek kanaries. De Agaat rood mozaiek (rechts) en de Agaat geel opaal mozaiek (Links.). Er zijn honderden kleuren en types kanaries, wist u dat?

Neophema Splendida (Turquois cinnamon)

2019

Een mutatie van de Neophema Spledid parkiet. Kleur is Turquois cinnamon. Het is een mannetje. Wordt regelmatig in de vogelhouderij gefokt. Een mooie mutatie.

Wildzang, Goudvink, Groenvink (ook wel groenling genoemd)

2019

Twee iconen in de wildzangfokkerij. De Goudvink en de Groenvink. Twee toppers.

Zonnebloemen

2014

Gewoon een paar zonnebloemen.

'Le Ponant', zeegezicht

2009

Le Ponant was het eerste jacht welke gekaapd werd bij de zuid-afrikaanse kust en daarmee de internationale pers haalde. Er werd een knappe losprijs betaald alvorens de bemanning weer vrij kwam. Wat er van het schip geworden is weet niemand.

Olifanten in Afrika

2009

In opdracht geschilderd van en voor de familie Dekker welke een super mooie droom heeft over Afrika.

Tropisch eiland, om van te dromen!

2009

In opdracht gemaakt maar weer in de eigen collectie opgenomen om gewoon lekker van te dromen als je bedenkt dat je daar op het strand zou kunnen liggen.

Bloemenpracht

2008

Een paar mooie rozen in eigen kleuren en met een snelle techniek geschilderd. Het resultaat van passie en enthousiasme voor het schildersclubje op de maandagavond. Vervlogen tijden.

Prins Willem Alexanderkazerne te Gouda

2008

Ter gelegenheid van het zoveelste jaar van het bestaan en vlak voordat de kazerne werd opgeheven, werd dit werkje gemaakt en 350 reproducties aan alle werknemers, van de PWA te Gouda, uitgereikt.

Venetië, kleurrijk en toch rustig

2008

Zo zou het kunnen zijn maar vaak is het te druk door het tourisme. In opdracht een impressionistisch beeld van wat werkelijkheid zou kunnen zijn.

Plein 4, 1820, Departement van Oorlog

2007

Van een klassiek prentje, gevonden in de kelder van het ministerie, overgenomen en aangepast aan mijn eigen creativiteit. Een antiek romantisch beeld van Plein 4, de staf van het Ministerie van Defensie in Den Haag. Er is veel verandert. Er zijn nog enkele professionele reproducties (op geschept papier) beschikbaar, welke gemaakt zijn door 'Graafjes', Studio de Graaf uit Den Haag.

Tulpen in een 4kanten vaas

2007

Een snelle aquarel van tulpen in een vierkante glazen vaas. 

Tulpen in het rood

2007

Gewoon wat tulpen in een rode achtergrond.

Instituut Defensie Leergangen IDL

2006

Een écht instituut en hoge school voor de krijgskunde, gevestigd in Delft. Instituut Defensie Leergangen. Veel docenten kregen een professionele reproductie van de aquarel mee naar huis als dank voor de bewezen diensten en herinnering aan de mooie tijd. Er zijn nog enkele professionele reproducties (op geschept papier) beschikbaar, welke gemaakt zijn door 'Graafjes', Studio de Graaf uit Den Haag.

Spanish Timbrado

2006

De Spanish Timbrado is in Nederland, en Spanje als moederland, een veel gehouden zangkanarie met een pittig temperament.

Haagse Staven Ministerie van Defensie

2005

Collage van de Haagse staven van het Ministerie van Defensie, welke rond 2005 werden samengevoegd maar uiteindelijk de-centraal gingen functioneren. Elke commandant van de desbetreffende kriijgsmachtonderdelen kreeg een professionele reproductie van deze aquarel welke door de Secretaris Generaal persoonlijk werd uitgereikt.  Er zijn nog enkele professionele reproducties (op geschept papier) beschikbaar, welke gemaakt zijn door 'Graafjes', Studio de Graaf uit Den Haag.

Tulpen voor jou!

2004

Een mooie bos tulpen voor jou! Je hebt het verdient!

Brug in onbekende stad.

2003

Dit stadsgezicht is waarschijnlijk in Duitsland gemaakt toen we daar op vakantie waren. Wie het weet mag het zeggen.

"De Peperbus", kerkje in Leidschendam

2003

Zicht op de Sluis en de 'Dorpskerk', bijgenaamd De Peperbus, een achtzijdige koepelkerk aan de Delftsekade bij het historische centrum van Leidschendam. 

Melkbussen

2002

Melkbussen langs de weg is nu een zeldzaam verschijnsel. Nog steeds een mooi gezicht.Het wordt tijd dat we weer onze zuivel bij de lokale boer gaan halen. Lekkerder en een stuk gezonder.

De waterval in Nairobi

2001

Gefacineerd door het vallende water kom je tot rust door het voortdurend geklater en het gekwetter van de vogels in de lucht. Echt een moment van bezinning wat je aan elk mens gunt.

IJseend op het nest

1999

Ter gelegenheid van onze nieuwe woning (Type IJseend) deze aquarel gemaakt. Een vogelkenner zei dat het een man was maar ik waag het te betwijfelen omdat meestal de vrouwtjes het broeden voor de rekening nemen.

Brug in Brugge

1998

Eén van de vele bruggetjes in Brugge (België) waar de gezelligheid vanaf straalt en waar de wafels onovertrefbaar zijn. Mooie herinneringen aan leuke tijden.

Een mooi rijtje veld lelies

1998

Het blijft een mooi gezicht. Een mooi rijtje veld lelies.

Een verscholen kerkje

1998

Een verscholen kerkje welke een toevlucht is voor hen die willen schuilen. 

Vaas met bloemen voor de spiegel

1998

Een vaas met bloemen zet je voor de spiegel en je krijgt een prachtig effect. Misschien moet ik dat eens vaker doen? Het rustgevende karakter is opvallend.

Vaas, met zonnebloemen

1998

Een aquarel van een blauwe vaas met zonnebloemen.

Watermolen aan een beek

1998

Een echte waterrad in een watermolen aan een prachtige beek. Wat een plaatje, he?

Wilgen op een rij

1998

Een sfeerimpressie van een rijtje mooie wilgenbomen. Rust en harmonie.

Winterlandschapje, tussen Leidschendam en Wassenaar in

1998

Winterlandschapje, tussen Leidschendam en Wassenaar in werd door mij ter plaatse gemaakt terwijl het verrekte koud was. Het is toch wel leuk geworden. Een impressie.

Zeilboot bij thuiskomst

1998

Zeiboot bij thuiskomst in de haven. Welke haven weet ik niet meer maar is dat belangrijk?

De dijk bij de Stompe Toren

1993

De dijk bij de Stompe Toren in Zeeland sprak mij erg aan omdat er een mooie rust heerst.Heerlijk ontspannen in alle rust!

Ecuadoraanse jongen die met de hand eet uit de pan.

1993

Ecuadoraanse jongen die met de hand eet uit de pan. Voor onze begrippen een vervlogen tijd. In Ecuador nog heel normaal.

Varend op het IJsselmeer

1993

Pleziervaren op het IJsselmeer in olieverf. Het is altijd een mooie aanblik als je de schepen zo langs ziet komen. Heerlijk ontspannen op het water doet een mens goed.

De driemaster

1992

In 1992 maakte ik mijn 1e olieverfschilderij op een paneel. De invloed van mijn leermeester, welke zeeschilder was, is natuurlijk duidelijk te zien. Een driemaster op zee. Het kan eigenlijk niet anders. Een fantasieplaatje van weleer.

Herder met schapen

1992

Een olieverf tafreel van een herder met schapen welke ik in gedachten zag passeren. De herder lijkt op mijn schoonpa die dit graag gedaan zou hebben maar zijn leven liep anders. Zoals een herder zorgt voor zijn schapen zo deed mijn schoonpa het ook.