Hier neem ik alle landschappen op van elke discipline die mij aanspreken en waarvan de sfeer mij bekoorde.Een enkele opdracht maakt het weer leuker.

uit 1992 tot 2009 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

'Le Ponant', zeegezicht

2009

Le Ponant was het eerste jacht welke gekaapd werd bij de zuid-afrikaanse kust en daarmee de internationale pers haalde. Er werd een knappe losprijs betaald alvorens de bemanning weer vrij kwam. Wat er van het schip geworden is weet niemand.

Olifanten in Afrika

2009

In opdracht geschilderd van en voor de familie Dekker welke een super mooie droom heeft over Afrika.

Tropisch eiland, om van te dromen!

2009

In opdracht gemaakt maar weer in de eigen collectie opgenomen om gewoon lekker van te dromen als je bedenkt dat je daar op het strand zou kunnen liggen.

Venetiƫ, kleurrijk en toch rustig

2008

Zo zou het kunnen zijn maar vaak is het te druk door het tourisme. In opdracht een impressionistisch beeld van wat werkelijkheid zou kunnen zijn.

Brug in onbekende stad.

2003

Dit stadsgezicht is waarschijnlijk in Duitsland gemaakt toen we daar op vakantie waren. Wie het weet mag het zeggen.

"De Peperbus", kerkje in Leidschendam

2003

Zicht op de Sluis en de 'Dorpskerk', bijgenaamd De Peperbus, een achtzijdige koepelkerk aan de Delftsekade bij het historische centrum van Leidschendam. 

Melkbussen

2002

Melkbussen langs de weg is nu een zeldzaam verschijnsel. Nog steeds een mooi gezicht.Het wordt tijd dat we weer onze zuivel bij de lokale boer gaan halen. Lekkerder en een stuk gezonder.

De waterval in Nairobi

2001

Gefacineerd door het vallende water kom je tot rust door het voortdurend geklater en het gekwetter van de vogels in de lucht. Echt een moment van bezinning wat je aan elk mens gunt.

Brug in Brugge

1998

Eén van de vele bruggetjes in Brugge (België) waar de gezelligheid vanaf straalt en waar de wafels onovertrefbaar zijn. Mooie herinneringen aan leuke tijden.

Een verscholen kerkje

1998

Een verscholen kerkje welke een toevlucht is voor hen die willen schuilen. 

Watermolen aan een beek

1998

Een echte waterrad in een watermolen aan een prachtige beek. Wat een plaatje, he?

Wilgen op een rij

1998

Een sfeerimpressie van een rijtje mooie wilgenbomen. Rust en harmonie.

Winterlandschapje, tussen Leidschendam en Wassenaar in

1998

Winterlandschapje, tussen Leidschendam en Wassenaar in werd door mij ter plaatse gemaakt terwijl het verrekte koud was. Het is toch wel leuk geworden. Een impressie.

Zeilboot bij thuiskomst

1998

Zeiboot bij thuiskomst in de haven. Welke haven weet ik niet meer maar is dat belangrijk?

De dijk bij de Stompe Toren

1993

De dijk bij de Stompe Toren in Zeeland sprak mij erg aan omdat er een mooie rust heerst.Heerlijk ontspannen in alle rust!

Varend op het IJsselmeer

1993

Pleziervaren op het IJsselmeer in olieverf. Het is altijd een mooie aanblik als je de schepen zo langs ziet komen. Heerlijk ontspannen op het water doet een mens goed.

De driemaster

1992

In 1992 maakte ik mijn 1e olieverfschilderij op een paneel. De invloed van mijn leermeester, welke zeeschilder was, is natuurlijk duidelijk te zien. Een driemaster op zee. Het kan eigenlijk niet anders. Een fantasieplaatje van weleer.

Herder met schapen

1992

Een olieverf tafreel van een herder met schapen welke ik in gedachten zag passeren. De herder lijkt op mijn schoonpa die dit graag gedaan zou hebben maar zijn leven liep anders. Zoals een herder zorgt voor zijn schapen zo deed mijn schoonpa het ook.