Introductie: Gedurende mijn jeugd bleek al gauw dat ik graag korte en liefst spannende verhalen schrijven leuk vond maar dit heb ik eigenlijk nooit verder kunnen ontwikkelen en bleef beperkt tot het schrijven in verenigingsbladen en personeelsbladen op werk. 

Creativiteit: Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in literatuur en creativiteit, maar dit bleef beperkt tot  het lezen van Karl May, Old Shatterhand en Bigglesverhalen en het vervaardigen van tekeningen en wat handarbeid als houtsnijwerk en emailleren. Ik las later de vertaling van ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’ van Miguel de Cervantes Saavedra als eerste kennismaking met de wat betere literatuur. Dit heeft een diepe indruk op mij gemaakt, ook v.w.b. creativiteit.

Auteur: Naast mijn carrière bij de overheid heb ik altijd al korte, treffende, verhalen geschreven over de meest uiteenlopende gebeurtenissen, met een diepere moraal of gewoon om over na te denken. Voor mijn beroep of hobby schreef (en schrijf) ik vaak vaktechnische overdenkingen. 

Na mijn 30e levensjaar kreeg mijn leven een radicale wending en mijn schrijven daarmee meer diepgang. Aan de vooravond van mijn pensionering heb ik, op advies van mensen in mijn omgeving, besloten het penseel en de pen weer ter hand te nemen en tot het uitgeven van mijn pennenvruchten over te gaan en zoals elders al vermeld ben ik vanaf 1990 gaan schilderen en heb zowaar enkele exposities verzorgd.

Als literair debuut heb ik ‘De Verloren dag’, verzamelde korte verhalen, (2010) geschreven welke door uitgeverij Boekscout wordt uitgegeven. Via hun digitale winkel is deze eenvoudig te bestellen.

Op 1 december 2012 is mijn tweede boek “De Spaanse Timbrado” gepubliceerd. Hierin beschrijf ik van alles over mijn andere hobby en dat is het houden en fokken van vogels. De kweek, voeding, huisvesting en zelfs keurtechnische artikelen zijn opgenomen. Dit boek heb ik dit keer volledig in eigen beheer uitgegeven en er zijn nog enkele exemplaren te bestellen. Mail gewoon even.